FRS introduceert Upcoming Award

De winnaar krijgt een contract voor de opname en distributie van een plaat, boekingen en alles er omheen. Wat kan een beginnende band, met dit in het vooruitzicht, nog meer wensen. Je moet natuurlijk wel eerst de Upcoming Award winnen, een wedstrijd voor talentvolle bands die een doorbraak verdienen. Organisator is de Free Record Shop (FRS), die momenteel in de hoek zit, waar de klappen vallen. De verkoop van cd’s loopt terug en FRS geeft natuurlijk de schuld aan piraterij. Dat iTunes, Spotify en YouTube momenteel de dienst uitmaken in muziekland wordt even vergeten. Ik begrijp FRS wel, zij verkopen fysieke cd’s en dat willen ze in de toekomst blijven doen en het liefst veel. Maar content komt vandaag de dag merendeels uit de cloud (zie eerder genoemde muziekdiensten) en dat gaat weer ten koste van de omzet van FRS. Begrijp me niet verkeerd, het initiatief vind ik hartstikke goed, jonge bands krijgen zo een kans. Alles beter dan die inhoudsloze coverartiesten in spe (the Voice of Holland; ijzersterk entertainment, helaas geen eigen nummers).
Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<