Philips werkt met Dolby aan 3d standaard

Deze nieuwe technologie zou 3d beschikbaar maken op smartphones, tablets en HD televisisies, maar ook op bioscoopschermen. Dolby, bekend van de audiotechnieken, heeft al jaren een 3d oplossing, hier wordt gebruik gemaakt van een extra kleurwiel. Nadeel is wel dat er met een brilletje gekeken moet worden. De nieuwe techniek omvat een brilloze oplossing en dat is goed nieuws voor bioscopen, zij hoeven niet in dure projectoren te investeren. Ook wordt de variant met bril ondersteunt.┬áDolby 3D, zoals de nieuwe standaard gaat heten, heeft veel concurrentie van de huidige standaarden (Real3d, passive 3D) en het is de vraag of de markt op een nieuwe standaarden strijd zit te wachten. Goede 3d films is waar de markt op wacht…

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<