Dolby brengt mastering naar hoger niveau

Door een nieuwe 96 kHz upsample technologie toe te passen, kunnen filmmaatschappijen op hoger niveau masteren. Dolby TrueHD Encoder is als verbetering bedoeld voor blu-ray disks met TrueHD codering en kan op bestaande receivers worden afgespeeld. Omdat het lossless TrueHD in principe niet verbeterd kan worden, pakt Dolby Laboratories de bron aan, dus voordat Dolby TrueHD codering plaatsvindt. Door in dit stadium het PCM (Pulse Code Modulation) signaal sterk te verbeteren, wordt een aanzienlijke geluidswinst geboekt. Een extra apodizing filter zorgt er voor dat digitale artefacten als preringing ook wordt aangepakt. Uitleg over TrueHD is hier te vinden en over de upsample technologie en preringing hier.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<