Vlaamse omroepen willen geld zien

Na jarenlang het gejammer van de platenmaatschappijen aangehoord te hebben, beginnen de televisiezenders het stokje over te nemen. Ook zij hebben last van een verschuivende markt en zien hun traditionele reclame en sponsorgelden slinken. Ditmaal zijn de digirecorders de oorzaak, deze duivelse apparaten maken het mogelijk dat gebruikers uitgesteld naar programma’s kunnen kijken. En hierdoor lopen omroepen gelden mis, tenminste dit wordt beweert door de Vlaamse omroepen VT4, 2BE en VTM. Zij willen een hogere vergoeding van provider Telenet, frapant is ook dat de Vlaamse overheid er zich mee bemoeit (hoezo belang in VRT?). Feit is dat de traditionele media verschuift naar het internet. En de aloude wijsheid if you can’t beat them, join them geldt ook voor omroepland. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan, is het VPRO programma Nederland van Boven. Kijk hier naar de mooie interactieve site waar additionele informatie is te vinden (en waar alle afleveringen, zonder reclame onderbrekingen, te zien zijn).

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<