Doorbraak George Sluizer succes op Nederlands Filmfestival

Door de grote animo voor Dark Blood, wat de doorbraak van regisseur George Sluizer in de jaren 90 moest worden, heeft het Nederlands Filmfestival een extra voorstelling ingelast. De film werd slechts één keer vertoond op het festival, maar de organisatie zag in dat een tweede vertoning op zijn plaats is.

De film stamt uit 1993 en was de laatste film waarin acteur River Phoenix meespeelde, River de broer van, overleed later aan een overdosis heroine. Het is onduidelijk wie de rechten heeft van de film. Regisseur George Sluizer redde de filmnegatieven uit de kluis van de verzekeringsmaatschappij. Deze wou het materiaal om onbekende reden gaan verbranden. Na het succes van Spoorloos had Dark Blood de internationale doorbraak van Sluizer moeten worden.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<