50 jaar geleden kocht Beatles de top 40 om

Uit een nieuwe BBC documentaire blijkt dat manager Brian Epstein tienduizend singles van Love me do hebben gekocht. Met als doel om zijn eerste hoge top 40 notering te krijgen. Al jarenlang gonsde het van de geruchten van deze oplichting en eindelijk zijn ze bevestigd door Joe Flannery. Flannery was destijds de zakenpartner van Epstein en zou duizenden opgekochte singles in een opslagruimte zien liggen. Leden van The Merseybeats, waarvan Epstein ook de manager was, zou opdracht hebben gekregen singles  massaal te kopen op plekken waar ze optraden. De tactiek van Epstein bleek te werken, want Love Me Do werd de eerste hit voor The Beatles in het Verenigd Koninkrijk.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<