Rekwisiet uit Hobbit film te 3d-printen

key of erebor 400x400Waar in de vorige decade het internet als 8e wereldwonder werd beschouwd, valt in de huidige decade deze eer aan het 3d-printen. Als dit binnenkort gemeengoed gaat worden, vallen vervolgens hele bedrijfstakken om, van de transportsector tot complete fabrieken. Momenteel kunnen de betaalbare 3d-printers slechts kleine en uit één kleur bestaande objecten printen. Dit beperkt de mogelijkheden aanzienlijk, de meest geprinte objecten zijn dan ook beschermhoesjes voor je smartphone (natuurlijk met creditcard-houder) en lego-steentjes. Leuke uitzonderingen hierop zijn designachtige gadgets of mancave hebbedingen. Zo ook de Sleutel van Erebor, een rekwisiet uit de film The Hobbit: The Desolation of Smaug. Dankzij een samenwerkingverband van Warner Bros. en Microsoft zijn 3d-modellen te downloaden vanuit deze advertentie. Waarom Microsoft? In hun Windows 8.1 besturingssysteem worden 3d-printers standaard ondersteund.Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<