Megaupload.com weer aangeklaagd

Schuldvraag

Stel het is begin jaren 90 en je bent filmliefhebber. Stel je besluit met een groep liefhebbers videobanden uit te wisselen. Stel je zet een dienst op, waarmee je videobanden verstuurd per post. Zou PTT Post toen verantwoordelijkheid zijn geweest voor het verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal? Twintig jaar na dato lijkt de geschiedenis realiteit te worden wanneer zes grote filmmaatschappijen Megaupload.com schuldig bevindt aan copyrightschending. Dat blijkt uit de aanklacht die Twentieth Century Fox, Disney, Paramount Pictures, Universal, Columbia en Warner hebben ingediend. De filmmaatschappijen eisen gezamenlijk 500 miljoen dollar schadevergoeding van Megaupload.com.

Kim Dotcom

Kim Dotcom

De bekendste dienst van Megaupload.com was one-click hosting, die zeer snel uitgroeide tot een populaire downloadsite. Op het hoogtepunt blokkeerden grote landen (China, Saoedi-Arabie en India) de dienst. Twee jaar geleden ging Megaupload.com offline en werden oprichter Kim Dotcom en de Nederlandse ontwikkelaar Bram van der Kolk door de FBI aangeklaagd. Kim Dotcom heeft even in de gevangenis gezeten, maar is momenteel op vrije voeten in afwachting op een mogelijke uitlevering.


Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<