Nieuwe thuiskopieregeling komt eraan

Uit een brief die staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Jusititie naar de Tweede Kamer stuurde, blijkt dat vanaf 1 januari 2013 weer een thuiskopieregeling gaat gelden. Dit nadat deze regeling 5 jaar bevroren was geweest. De thuiskopieheffing zorgt voor een afdracht van gelden aan rechthebbenden die inkomsten zijn misgelopen vanwege het kopiëren van (illegaal) auteursrechtelijk beschermd materiaal. De regeling geldt dus voor opslagmedia zoals harddiskrecorders en mp3-spelers. Teeven roept de elektronicabranche en de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding (SONT) op om over een nieuwe invulling na te denken. Ook gaat Teeven uit van een tijdelijke regeling vanwege de opkomst van nieuwe dragers en andere technische ontwikkelingen.

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<