Dubbel review Cabasse streamers

Dubbel review Cabasse streamers

Cabasse Stream Amp 100 en Stream Source

Inleiding

Cabasse La SphereDe Franse firma Cabasse, bekend van de coaxiale luidsprekers, begeeft zich sinds enkele jaren op de streaming markt. Na de introductie van de Stream 1 (een draadloze luidspreker), de Stream 3 (een draadloos 2.1 luidsprekersysteem) en de Stream Source (een in een HiFi systeem  aan te sluiten streamer), is het nieuwste lid van de Cabasse streaming familie de Stream Amp 100. Deze reeks producten heeft overeenkomsten  met het aanbod van Sonos,  Bluesound en Denon Heos. In dit artikel beperken we ons tot de Stream Amp 100 en de Stream Source. De Stream Amp 100 is een streamer met een ingebouwde versterker en is in grote lijnen te vergelijken met de Sonos Connect Amp, de Bluesound Powernode  en de Heos Amp van Denon. Inhoudelijk kan ik de Stream Amp 100 niet vergelijken met deze concurrenten: op streaming gebied bezit ik alleen een Sonos Connect die nog het meest lijkt op de Stream Source van Cabasse; qua gebruiksmogelijkheden dan. De Stream Source is het antwoord van Cabasse op onder meer de Sonos Connect. Deze is het meest interessant voor mensen die tevreden zijn met hun stereoset en muziek willen gaan streamen. We gaan eerst kijken naar de Stream Amp 100, dan naar de Stream Source en tot slot de apps waarmee deze twee mooie apparaten bediend kunnen worden. Omdat Sonos een zeer belangrijke speler op deze markt is vergelijk ik de twee merken regelmatig.

Stream Amp 100

Aansluitmogelijkheden

Waar de Sonos Connect Amp slechts uitgerust is met twee luidsprekeruitgangen en een analoge RCA ingang, heeft de Stream Amp 100 er vier en respectievelijk twee. In tegenstelling tot de Sonos Connect Amp is de luidspreker impedantie bij de Stream Amp 100 regelbaar in twee standen. Beide apparaten hebben een (passieve) subwoofer uitgang. De Stream Amp 100 heeft ook nog een optische ingang (handig voor TV geluid), een USB ingang, een analoge uitgang om een andere versterker te gebruiken en een plek op het front waar je een smartphone via bluetooth kunt pairen. Dit alles ontbreekt op de Connect Amp. De Connect Amp heeft twee ethernet aansluitingen zodat je bij het aansluiten geen ethernetpoort verliest omdat het apparaat dat eventueel plaats moet maken doorgelust kan worden. Dit is qua aansluitmogelijkheden eigenlijk het enige dat de  Stream Amp 100 met slechts een ethernetaansluiting minder goed voor elkaar heeft dan de Sonos Connect Amp. Hier is goed merkbaar dat Sonos een benadering heeft vanuit de IT wereld en Cabasse onvervalst hifi DNA heeft, ondanks het feit dat Cabasse is aangekocht door het IT-bedrijf Awox dat de bedieningsapp heeft gebouwd overigens. Wat Sonos naar mijn mening te weinig aan hifi DNA in huis heeft, heeft Awox gekocht en daarbij hebben ze overduidelijk geen genoegen genomen met de eerste de beste. Qua connectiviteit en integratiemogelijkheden in een bestaand audio/video systeem laat de Stream Amp 100 (€549,-) de Sonos Connect Amp (€579,-) ver achter zich. Voor drie tientjes minder krijg je een hoop meer dan bij Sonos: zowel qua aansluitmogelijkheden als geluid (Cabasse is 24 bit – Sonos 16 bit) en het ziet er nog een stuk beter uit ook.

Ingangen

Muziek kiezen kan met de Stream Amp 100 kan op vijf manieren:

 • via bluetooth, al dan niet via NFC.
 • via het thuisnetwerk van NAS, PC of internet.
 • via de USB poort aan de frontzijde.
 • via de twee analoge RCA ingangen.
 • via de optische ingang (Toslink).
Bluetooth

Draadloos muziek van een smartphone afspelen. Mijn twee zoons maakten van de gelegenheid gebruik om de set te kapen voor hun muziek. De heren hebben beiden een smartphone en zonder de Stream Amp aan te hoeven raken kunnen zij hun muziekbestanden naar de Stream Amp streamen en afspelen. Het bereik van de bluetooth functie is zo’n 6 meter. Een mooie functie, waaruit ook blijkt dat Cabasse zeer bij de tijd is, is NFC. Achter het front zit een zogeheten NFC sensor. NFC staat voor Near Field Communication. Je hebt wel een smartphone nodig die uitgerust is met NFC – deze functie zit op steeds meer nieuwe modellen-, met name omdat deze functie ingezet zal gaan worden in het betaalverkeer. Deze functie leent zich echter ook uitstekend voor het streamen van bestanden. Zodra je in de buurt komt (±30 cm) van de Stream Amp 100 met een NFC smartphone, wordt deze gezien en vraagt deze een app van Cabasse te installeren. Is deze app geïnstalleerd dan wordt er een bluetooth verbinding gestart en kunnen de muziekbestanden van de smartphone beluisterd worden via de Stream Amp 100.

Streamen via het thuisnetwerk

Muziek van de harde schijf van de PC of NAS afspelen of via internetradio. Dit kan zowel via Wi-fi als via een ethernetkabel. In deze gevallen licht het oranje “WIFI” lampje op.

Streamen via de USB poort aan de frontzijde

Met deze functie kan de muziek van een USB stick of een USB harddisc drive worden beluisterd.

Via de twee analoge RCA ingangen

Met deze twee ingangen erbij wordt het mogelijk  te genieten van het beste van twee werelden: De digitale en de traditionele analoge manier. Hier kunnen twee traditionele audiobronnen op aangesloten worden, de meeste mensen zullen hier genoeg aan hebben.

Als je de Stream Amp 100 koopt als vervanging van een traditionele stereoversterker, kunnen de componenten die “over” zijn  nog in gebruik blijven. De ouderwetse tuner kan blijven staan en met een phonoversterker kun je ook nog grammofoonplaten draaien.

Persoonlijk vind ik deze twee ingangen een zeer goede voorziening, er kan genoten worden van de “nieuwe” technieken zonder de traditionele geluidsdragers aan de kant te hoeven zetten.

Via de optische ingang (toslink)

Veel televisies hebben een optische uitgang om het geluid via een extern apparaat te kunnen afspelen. De Stream Amp 100 kan dus ook worden ingezet om het, vaak ondermaatse, geluid van de televisieluidsprekers te kunnen omzeilen. Veel cd- en dvd-spelers hebben ook een optische uitgang en kunnen dus ook via deze ingang worden aangesloten. Dit scheelt weer een analoge ingang en in veel gevallen zal de geluidskwaliteit van de gedraaide cd’s verbeteren omdat de interne DAC van de speler omzeild wordt. In dit geval zal het lampje “Optical” gaan branden.

Uitgangen

Muziek kan op de volgende manieren de Stream Amp 100 verlaten:

Luidsprekers

Op de Stream Amp kunnen vier luidsprekers worden aangesloten. De keuze is dan uit twee stereoparen of vier mono luidsprekers. Vier keer mono kan interessant zijn voor muzak in een winkel of horecagelegenheid maar wij hifi liefhebbers zullen het in de praktijk echter vaker houden op een of desnoods twee stereoparen; De klassieke sets luidsprekers A en B. Tevens is er een passieve subwoofer aansluiting voorhanden.

Stereo RCA uitgang

Deze RCA uitgang is via de volumeregeling geschakeld en geeft de mogelijkheid een eindversterker aan te sluiten en dus nog meer luidsprekers.

Hoe klinkt de Stream Amp 100?

GEWELDIG!

Ik ben onder de indruk hoe Cabasse het voor elkaar krijgt zoveel geluidskwaliteit in zo’n kleine behuizing te krijgen. Mijn eindversterker (NAD 216THX) heb ik even buitenspel gezet door de uitgang van mijn voorversterker aan te sluiten op een van de twee analoge ingangen van de Stream amp 100. Op luidsprekeruitgangen 1 en 2 zijn mijn Synthese Floating One’s aangesloten en op 3 en 4 nemen de uit de schuur gehaalde Magnat Monitor C’s de honneurs waar. Via internet heb ik geruime tijd naar mijn favoriete zender Radio6 geluisterd. De soul, jazz en wereldmuziek die hier voorbij kwam klonk heerlijk. Ook de rest van mijn set, waarvoor ik graag naar mijn eerder geschreven blog verwijs, klinkt prachtig met de Stream Amp 100 in haar gelederen. Om eens lekker te luisteren heb ik mijn referentie cd opgezet: en audiofiele uitgave van One Size Fits All van de heer Zappa. De gitaarsolo’s zijn vol dynamiek en de botergeile lage stem van Frank Zappa in het nummer Po’Jama People druipt uit de luidsprekers. Het geluid is warm, rustig, natuurlijk en in het laag redelijk vet. het eindversterker gedeelte van de Stream Amp 100 is weliswaar niet zo’n geweldenaar als mijn NAD 216THX maar ik zou prima kunnen leven met dit apparaat als tijdelijke vervanger. Zou kunnen kan ik ondertussen wel weglaten; Ik draai ondertussen veertien dagen met de Stream Amp 100 en ik leef er prima mee. Vier luidsprekers tegelijk is geen probleem; het geluid zakt niet in wat nog wel eens het geval is bij goedkopere versterkers.  Opvallend detail: Op luide volumes, populair gezegd wanneer je de Stream Amp 100 en de buren eens goed op hun flikker geeft, flikkeren de indicatielampjes op het front vrolijk mee.  Dit effect is met vier luidsprekers sterker dan met twee. Dit zal wel aan de voeding liggen die dan topprestaties moet leveren. Voor de sociaal bewogenen onder ons; de buren waren er niet en omdat ik netjes opgevoed ben, heb ik het volume van mijn voorversterker niet helemaal open gedraaid. De Stream Amp 100 is immers geleend en moet ongeschonden blijven. Even onder de motorkap kijken zit er dit keer dus niet in. Wanneer er geschakeld wordt tussen bronnen en luidsprekers, is er een licht droog kraakje hoorbaar. Dit is niet storend maar het is er wel.

stream source zwart 800x419

Stream Source

Na een poosje spelen met de Stream Amp 100 moest deze terug naar de rechtmatige eigenaar. Omdat ik nog niet helemaal klaar was met het bedieningsgedeelte heb ik een Stream Source geleend.

Aansluitmogelijkheden

In tegenstelling tot de Stream Amp 100 heeft deze geen versterker aan boord en dient deze aangesloten worden op een (voor)versterker, luidsprekeraansluitingen zijn er dus niet. De Source is dus het meest interessant voor mensen die al een complete set hebben en daar een streaming functie aan toe willen voegen. De Source heeft geen analoge ingangen ook de optische ingang ontbreekt. Wat de Source in tegenstelling tot de Stream Amp 100 wel heeft, is een optische uitgang. Dit geeft de mogelijkheid een externe DAC te gebruiken of een versterker met een dito ingang. Voor bluetooth kan er ook gebruik gemaakt worden van de Stream Source; In tegenstelling tot bij de Stream Amp 100 moeten de kids handmatig bluetooth als bron kiezen, via de afstandsbediening of op de Source zelf, willen ze de set van pa kapen.

Ingangen

Muziek kiezen met de Stream Source kan op drie manieren:

 • via Bluetooth, al dan niet via NFC.
 • via het thuisnetwerk van NAS, PC of internet.
 • via de USB poort aan de frontzijde.

Dit werkt hetzelfde als bij de Stream Amp 100, alleen zit de USB aansluiting nu op een onhandige plek op de achterzijde en moeten mijn kids het muziekgenot van pa nu handmatig kapen met hun smartphones; Bluetooth moet nu als bron gekozen worden via de afstandsbediening of op de Source zelf. Hier zitten ze niet mee, kapen kan via de app nog steeds vanuit de luie stoel zoals ze bij Sonos gewend zijn.

Uitgangen

Muziek kan op de volgende manieren de Stream Source verlaten:

Stereo RCA uitgang

Deze RCA uitgang is via de volumeregeling regelbaar en geeft de mogelijkheid verbinding te maken met een analoge ingang van een versterker. Dankzij de volumeregeling kan er ook voor een eindversterker gekozen worden.

Optische uitgang (toslink)

Hiermee kan aansluiting gezocht worden met een versterker die een dito digitale ingang heeft. Voor de serieuze liefhebber opent dit ook de mogelijkheid gebruik te maken van een externe DAC. In mijn testopstelling was dit een Cyenne 3100SE.

Hoe klinkt de Stream Source?

Omdat de Source een bronapparaat is, is de impact op het uiteindelijke geluid kleiner dan die van de Stream Amp 100 met zijn eigen versterker. Ik heb uitgebreid geluisterd, zowel via de analoge uitgang als via de optisch uitgang gebruikmakend van mijn Cyenne DAC. De Source heb ik vergeleken met de Sonos Connect die ik gelijktijdig heb aangesloten. Ook de Sonos Connect heb ik zowel analoog aangesloten als digitaal. Bij de Sonos Connect kun je kiezen uit twee digitale uitgangen, een optische en een coaxiale. Men zegt dat coaxiaal beter is omdat het signaal dan niet optisch gemaakt hoeft te worden en weer terug. Ik heb gekozen voor de coaxiale uitgang omdat ik het een minpuntje van de Source vind dat deze alleen een optische uitgang heeft. Ik heb voor deze luistersessie weer gekozen voor One Size Fits All van Frank Zappa, dit keer als FLAC bestand geript van mijn audiofiele referentie CD. Op de seconde nauwkeurig heb ik beide apparaten laten starten. Hoewel  ik mezelf er telkens weer op betrap dat ik weg droom bij dit meesterwerk is het me gelukt wat luisternotities te maken. De verschillen waren erg klein maar niet verwaarloosbaar. Via de analoge uitgangen vond ik de Source wat warmer, voller en meer punch hebben. Dit vond ik met name hoorbaar bij de drums en de eerder beschreven botergeile lage zang. De Sonos was net iets schraler en scherper van klank. Tijd om de schakelen tussen de analoge en de optische uitgang van de Source; Hier vind ik het hoog via de optische uitgang en de Cyenne DAC net wat meer sprankelend en het geheel klinkt wat gedistingeerder. Het verschil tussen de Stream Source en de Sonos Connect vond  ik via de DAC minimaal en eigenlijk verwaarloosbaar. De ingebouwde DAC’s van Cabasse liggen naar mijn mening net iets beter in het gehoor dan die van Sonos.

De afstandsbediening

Cabasse Stream Source ab 700x400Bij de Stream Amp 100 en de Stream Source wordt dezelfde afstandsbediening meegeleverd. De afstandsbediening is een ovale vorm in fraaie zwarte hoogglans kunststof uitgevoerd.  Deze lijkt erg op de Stream Source van Cabasse. Er zitten acht zachte toetsjes op die keurig symmetrisch gerangschikt zijn waarmee de meest voorkomende commando’s mee te geven zijn; te weten power, volume, geluid uit, play/pause, vooruit en achteruit skippen en bronkeuze. Onderaan weer het stijlvolle Cabasse logo. Hoewel de kleine afstandsbediening er chique uitziet en lekker in de hand ligt voelt het wat goedkoop aan; Dit komt door het lichte gewicht en de holle klank bij het neerleggen op tafel. Lichtend voorbeeld op dit vlak zijn de deels metalen afstandsbedieningen uit de Cambridge Audio Azur serie. Wel even zorgen dat je bij de inwijding een klein kruisschroevendraaiertje bij de hand hebt, de batterij, een grote knoopcel, is afgedekt met een stukje beschermfolie. Om dit te verwijderen moet er een klein luikje los geschroefd worden.

De App

De bedieningsapp heet StreamControl. Hij is beschikbaar voor Android, Apple en gelukkig ook voor Windows. Ik kan de Cabasse streamers dus bedienen met de laptop, voor mij erg belangrijk want het geklooi met kleine touchscreens op telefoons drijft mij regelmatig tot wanhoop. Net als Sonos en Bluesound heeft ook Cabasse een Windows app gelanceerd en komt daarmee tegemoet aan ouderwetse mensen, zoals ik, die een telefoon nog steeds hoofdzakelijk gebruiken om te bellen.  De app is gebouwd door het Franse domotica bedrijf Awox. Om vaste voet te krijgen op de audio markt heeft Awox de firma Cabasse overgenomen van Canon. De app is voor meer dan alleen audio te gebruiken, er is ook een lijn LED lampen van Awox die gezien worden door de app en te bedienen zijn.

Er zijn voor deze app zelfs LED lampen met ingebouwde speakers. Draai er eentje op het toilet in de fitting, ga op de pot zitten met je smartphone, zoek een passende kleur licht, start de plee playlist en laat de boel streamen.

Terug naar naar het hifi gedeelte. De app ziet er verzorgd uit. Links een kolom met de apparaten in het netwerk waar eventueel muziek op kan staan zoals pc’s, de NAS en streamers. In mijn geval zie ik mijn Sonos Connect, mijn twee netbooks en mijn back-up NAS van Seagate. Mijn hoofd NAS van QNAP wil ook na herhaalde zoektochten in allerlei instellingen maar niet verschijnen. Dit ligt echter aan de instellingen van mijn NAS want ik heb dit probleem ook met een onlangs geïnstalleerde internet radio die ook als mediaplayer ingezet kan worden. Als ik de Stream Amp 100 of de Source aanklik krijg ik de keuze tussen Spotify, Deezer, Internet Radio, of opslagmedia die eventueel via de USB poort zijn aangesloten. Wanneer ik om mijn muziekbibliotheek te kunnen betreden kies voor de Seagate NAS, krijg ik de keuze tussen foto’s en muziek. Muziek dus. Vervolgens krijg ik zes mogelijkheden om door mijn muziek te bladeren:

 • Album
 • All Tracks
 • Artist
 • By Folder
 • Genre / Song
 • Playlist
Album

Alle albumtitels verschijnen keurig in alfabetische volgorde. Klik je vervolgens een album aan dan verschijnt er een foto van de hoes met daaronder de titel, artiest en het aantal tracks. Rechts daarvan verschijnen alle tracktitels keurig op de volgorde zoals ze ook daadwerkelijk op het album staan. Zodra je dubbelklikt op de eerste track verschijnt er rechts een kolom met alle tracks en het album begint te spelen.

All Tracks

Alle losse tracks worden alfabetisch weergegeven.

Artist

Alle Artiesten worden alfabetisch weergegeven; als je een artiest aanklikt worden alle tracks alfabetisch weergegeven ongeacht op welk album ze staan.

By Folder

Houdt de mapstructuur van de gekozen server aan en indien een map (in mijn geval per artiest) wordt aangeklikt verschijnen de albums alfabetisch weergegeven. Klik je vervolgens een album aan dan verschijnen de afzonderlijke tracks alfabetisch en wordt de volgorde zoals ze op het album staan helaas niet aangehouden.

Genre / Song

De genres verschijnen alfabetisch: klik je bijvoorbeeld Jazz aan dan verschijnen de tracks alfabetisch, ongeacht artiest of album.

Playlist

Geeft eventueel bewaarde playlists weer. Erg jammer dat ik niet op artiest kan zoeken, vervolgens de albums zie en dan de tracks op de originele volgorde zoals ze op het album staan. Wat ik erg mis aan de app is een zoekmachine; Als ik een artiest, bijvoorbeeld Miles Davis, wil afspelen moet ik een heel eind scrollen totdat ik bij de M ben. Qua zoekgemak kan de app niet wedijveren met Sonos – hier heb je een zoekmachine ter beschikking en kun je die inzetten op artiest, album, track, componist en genre. Ik weet niet of dit aan de instellingen van mijn NAS ligt of aan de app – hier geef ik Awox dus het voordeel van de twijfel. Wat ik echter niet goed te praten vind is dat er niet gapless muziek geluisterd kan worden. Ik ben een groot liefhebber van live albums en dan wil ik gejuich tussen de tracks en geen gejuich – een moment doodse stilte – gejuich. Het live gevoel wordt je dan ontnomen en dat vind ik een doodzonde! Ik vind de app dan ook de achilleshiel van de streaming producten van Cabasse. Gelukkig is het allemaal software en daar kunnen updates voor gelanceerd worden die deze missers teniet doen. Voor de duidelijkheid: dit stuk over de app is gebaseerd op mijn ervaringen met de Windows versie (1.2) voor de pc. Hoe het zit met de apps voor Android en Apple weet ik niet. Naar mijn mening moet Awox eens goed kijken naar Sonos en dat als uitgangspunt nemen. Beter goed gejat dan slecht bedacht – heeft Bluesound ook gedaan. Het feit dat er überhaupt een Windows app is, verdient dan wel weer een compliment want de meeste merken hebben die niet. Dat is een gemis voor liefhebbers van toetsenborden zoals ik. Zodra de app verbeterd is, gaat mijn Sonos de deur uit en geef ik mezelf een Stream Source cadeau. Tot die tijd moet ik dan ook maar voor lief nemen dat je met de Sonos app het licht niet kan dimmen.

Vormgeving

De Stream Amp 100 en de Stream Source zijn zeer fraai vormgegeven producten. Met name Sonos met de naar mijn mening zeer smakeloos vormgegeven Connect en Connect Amp kunnen hier echt niet aan tippen. Denkende aan de “lelijke” eend, mijn Citroën C5 en de extravagante luidsprekers van Cabasse zelf kun je vormgeving, wat de functie of de prijsklasse dan ook is, gerust aan de Fransen overlaten. Hoewel ik de gestroomlijnde Stream Source, die aan een riviersteen doet denken, de mooiste uit de reeks vind, heeft de Stream Amp 100 ook zeker mijn bekoring. De behuizing van de Stream Amp 100 met afgeronde hoeken is in mooi zwart hoogglans uitgevoerd met op het front en aan de zijkanten een zilverkleurige bies in zijdeglans. Op het front staat op de bies de merknaam Cabasse in mooie retroletters en heeft de USB ingang een plek. De bovenzijde is verfraaid met het fraaie zilverkleurige Cabasse logo: een sierlijke calligrafische krul die doet denken aan een lemniscaat. Wanneer het apparaat geheel uitgeschakeld is, is er op het front niets te zien dan zwarte hoogglans. Alle controlelichtjes zijn verscholen achter het front enCabasse Stream zijn alleen in brandende staat waarneembaar.Een aantal zijn tegelijkertijd tiptoets. De bronkeuze, Bluetooth, WIFI, Analog1 en Analog2 en Optical, zijn aangeduid als verlicht opschrift; handig dat dit gedaan is in verschillende kleuren zodat, hoewel onleesbaar op grotere afstand, aan de kleur te zien is welke bron gekozen is. Voor alle functies van het apparaat is er op het front een lichtje. Een heleboel lampjes dus: Ik vind het er zeer uitgebreid uitzien zonder dat het geheel kitscherig wordt. De achterzijde ziet er goed verzorgd uit; Overzichtelijk en de connectoren voelen degelijk aan en zien er dito uit. Hier is ook een “harde” powerschakelaar te vinden. Drie sleuven die samen een cirkel vormen zorgen dat een keine ventilator de boel koel kan houden. Enig chauvinisme is Cabasse niet vreemd want onder de merknaam is er plaats voor het opschrift FRANCE en daar weer onder de tricolore, de Franse vlag dus… “Vive la Revolution!” want revolutionair durf ik de Cabasse benadering gerust te noemen. De vormgeving van de Stream Source is ook revolutionair. Zoals eerder gezegd doet die me aan een riviersteen denken, zeker als je de afstandsbediening er naast legt die dezelfde vorm heeft maar veel kleiner is. Ook de source is getooid met het mooie Cabasse logo, de controlelampjes zijn hier in een halve cirkel omheen gegroepeerd. Net als bij de Stream Amp 100 zijn ze alleen zichtbaar als ze branden. Aan de achterzijde zit een klein vlakje dat ruimte biedt voor de aansluitingen. De USB poort zit op een onhandige plek tussen de optische uitgang en de netwerkaansluiting. Dit betekent dus gepruts tussen kabels als er een USB stick aangesloten moet worden. Dit is bij de Stream Amp 100 met zijn USB poort op de voorzijde beter opgelost. Omdat mijn set gehuisvest is in een houten kast had ik het leuk gevonden om de Source aan een binnenwand te kunnen bevestigen. Op de onderzijde staat echter de mededeling dat de Source niet geschikt is voor montage aan een wand.

Conclusie

In de kamer misstaan zowel de Stream Amp 100 en de Source zeker niet, de vormgeving is zeer fraai. In tegenstelling tot de Sonos Connect en de Connect Amp zijn zowel de Stream Source als de Stream Amp 100 een lust voor het oog. Een verbeterpunt is het bedieningsgemak van de app, kom op met die zoekmachine! Op dit punt is de Stream serie geen partij voor Sonos waarvan de bedieningsapp naar mijn mening ongeëvenaard is. Omdat ik reeds een uitgebreide stereo set heb, zal ik zelf geen Stream Amp 100 kopen, ik heb liever losse componenten. Zodra de app volwassen is, ga ik zeker kijken naar een Stream Source ter vervanging van mijn Sonos Connect. Bijkomend voordeel van de Stream Source: er kan (net als bij de Sonos Connect) een externe DAC worden aangesloten hetgeen bij het alles-in-één model Stream Amp 100 niet kan.

De Stream Amp 100 is echter een prachtig apparaat voor mensen die een compacte oplossing willen maar toch mogelijkheden willen om zowel te streamen, hun analoge apparaten in ere willen houden en ook nog een multi-room systeem willen.

Ter afsluiting wil ik Cabasse vooral voor de Stream Amp 100 een groot compliment geven: ik vind het bewonderenswaardig dat het gelukt is om zoveel geluidskwaliteit, vermogen en gebruiksmogelijkheden in zo’n compacte en bijzonder fraai vorm gegeven behuizing te leveren. De Source ziet er prachtig uit maar graag zou ik nog een coaxiale digitale uitgang zien op de plek van de USB poort. Die USB poort zou aan de voorkant moeten zitten. Dan maar een iets minder mooie riviersteen.  Zodra de app net zo mooi is als die van Sonos en live albums gapless beluisterd kunnen worden krijgt de marktleider het moeilijk. Sonos is qua prijs, geluidskwaliteit, aansluitmogelijkheden en vormgeving geen partij voor Cabasse.

 

 

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien en radio het leukst. MUSIC IS THE BEST!

2 Comment responses

 1. Avatar
  September 13, 2015

  Goed geschreven Emiel! Ook ben ik benieuwd naar het interview dat je gegeven hebt op #NPO6 dat vanavond om 23:00 wordt uitgezonden!

  Reply

<