Goois Jazz Festival 2017

Goois Jazz Festival 2017 in Bussum

Elk jaar wordt het Goois Jazz Festival georganiseerd. Kaarten kosten in de voorverkoop € 37,50 en geven toegang tot alle concerten. Dit jaar waren Peter Beets en Candy Dulfer de grote namen. Zonder de rest te kort te doen was het een prima samengesteld programma.

Locatie

Spant! te Bussum

Datum

25 maart 2017

Programma
 • Junior Jazz Unlimited Big Band
 • Peter Beets met Jazz Orchestra of the Concertgebouw
 • Candy Dulfer met band
 • Stefan Bos en Kika Sprangers met band
 • Vincent Houdijk met Vinnievibes
 • Yuri Honing Quartet
 • Izaline Calister met band
 • Jeru’s Bakery
 • Red Hot 100 Big Band
 • The New York Second
 • Trio Vree
 • Ian Cleaver Quartet
 • Sergio Abdoelrahman Quartet
 • Fuensanta Mendez Quintet
 • Tadjiro Velzel Quartet
 • Cool Down
 • Antisia Machneva Quartet

Spant!

De rit naar Spant! begon al vervelend, de A9 was door een ongeluk afgesloten, zodoende binnendoor richting Amsterdam. Mijn vriendin zat achter het stuur en dat gaf mij ruim de tijd om de uitnodiging van Vorstman Advocaten nogmaals door te lezen. Er stonden twee opvallende tips in: vermijd de A1 vanwege werkzaamheden en kom niet te laat vanwege een te kort aan parkeerplaatsen. Zijn wij niet echt van het vroege arriveren, dus parkeren voor de deur konden we wel vergeten. Ondertussen reden we op de A10 (ring Amsterdam) naar de afslag A1, die we zodoende ontweken om via de A2 de N201 te pakken. Maar de N201 was halverwege ook afgesloten! Gelukkig waren we al over het Amsterdam-Rijnkanaal en met een dosis gezond verstand (en een een up-to-date navigatiesysteem) manoeuvreerden we over B-, C- en D-weggetjes naar de N236 om zo Bussum binnen te rijden. Helaas wel een uur later dan gepland. Stom toevallig liep net de kantine van de plaatselijk sportvereniging leeg en dat leverde enkele vrije parkeerplaatsen op pal naast de ingang van Spant! Noem het karma of niet, maar we hoefden niet ver te lopen.

Congrescentrum Spant! heette voorheen ‘t Spant en bestaat al sinds 1969. Dat een theater zonder overheidssubsidie kan bestaan bewijst Spant! al sinds 2011. Het biedt jaarlijks onderdak aan 100 theatervoorstellingen en 200 congressen.

Eenmaal binnen werden we verrast door de trendy inrichting; oogt het gebouw aan de buitenkant gedateerd, het is binnenshuis fraai met de tijd meegegaan. We werden door Diederik hartelijk ontvangen met een drankje en een praatje terwijl op de achtergrond het Sergio Abdoelrahman Quartet speelde.

Fotoverslag

Ik zal beginnen met onze gastheer en tevens sponsor te bedanken, de overige foto’s spreken voor zich:

Het leuke van een festival is dat je lekker ongedwongen van de ene plek naar de andere kan gaan. Vind je het leuk dan blijf je wat langer, zo niet dan ga je naar een ander optreden. Een nadeel kan zijn dat je twee dingen leuk vindt die tegelijk bezig zijn, maar dat is uiteraard een luxeprobleem. Naast muziek was er volop eten en drinken, vooral de naanbroodjes met kip en muntsaus waren erg lekker. De sfeer was erg ongedwongen en het was druk, maar ook weer niet te druk. Waarschijnlijk goed in de gaten gehouden door de plaatselijke brandweer die op strategische plekken een oogje in het zeil hielden. Als er iets meer jazz-funk was geprogrammeerd, was ik helemaal tevreden geweest, maar dit avondje pure jazz neigt naar een vervolg.

Meer informatie over het festival is te vinden op: Facebook

Robert
Written by Robert

6 Comment responses

 1. Avatar
  March 26, 2017

  Leuk verslag, Robert. Goed om te zien dat er nog zoveel op jazzgebied gebeurt in den lande. Dat het niet overdreven druk was kan ook aan de prille voorjaarszon hebben gelegen.

  Reply

 2. Avatar
  March 26, 2017

  Het was gisteravond 😉 Ik zag trouwens nog wat vinyl liggen bij de merchandising en moest meteen aan jou denken!

  Reply

 3. Avatar
  March 29, 2017

  Leuk beschreven relaas, waren er ook jongere bezoekers op het festival afgekomen? Deze groep wil nogal’s allergisch reageren op “jazz”,is mijn ervaring.

  Reply

  • Avatar
   March 29, 2017

   Ja best wel, er waren idd veel ouderen, maar ik zag behoorlijk wat jongeren aandachtig luisteren.

   Reply

 4. Avatar
  April 04, 2017

  Mooi afwisselend programma. Voor ieder wat wils. Jazz en Worldmusic mag zich tegenwoordig nog steeds verheugen in grote belangstelling. Dat zie ik regelmatig gebeuren bij het Bimhuis waar toppers over de hele wereld graag willen spelen voor een volle zaal. Ook genoemde artiesten als het Yuri Honing Quartet treden er regelmatig op.

  Reply

  • Avatar
   April 04, 2017

   Zeker een afwisselend programma, alleen weinig aandacht voor jazz-funk, dat zie je wel veel op elk ander jazz-festival. Met als gevolg veel ouderen en er werd niet gedanst…

   Reply

<