Concert Kraak & Smaak in Alkmaar

Concert Kraak & Smaak in Victorie

Kraak & Smaak gaat vol gas in de grote zaal van poppodium Victorie.

Locatie

Podium Victorie

Pettemerstraat 5
1823 CW Alkmaar

Datum

6 maart 2020

Bezetting
Berenice van Leer – Vocals
Ivar Vermeulen – Vocals, Gitaar
Oscar de Jong – Keys
Rick Kraak – Bas
Joris Feiertag – Drums

 

Squeeze Me

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Kraak & Smaak de wereldhit Squeeze Me uitbracht. Alhoewel ik de opvolger Call Up to Heaven (2009) echt werelds vind, is het daarna op hitgebied wat stiller geworden. Neemt niet weg dat de albums Chrome Waves (2013) en Juicy Fruit (2016) verdomd lekker zijn.

Het concert

Voor twee tientjes naar een band van deze klasse vind ik een mazzel hebben. Gelukkig hadden we de kaartjes op tijd besteld want de zaal was behoorlijk vol. Voor mijn idee was het concert uitverkocht, maar zeker weten doe ik het niet. De grote zaal heeft een perfecte akoestiek en waar je ook staat, het zicht is goed. Met links en rechts een bar konden de aanwezige bezoekers, een gemêleerd gezelschap van jong, oud en evenredig verdeeld qua geslacht, makkelijk een drankje scoren.

Ivar

De eerste twee liedjes Hands of Time en In Plain Sight werd door Ivar Vermeulen met een falsetstem gezongen. Ivar bekend van de Voice of Holland stond uiteraard zijn mannetje op het podium en illustreerde dit al vrij snel met gave uithaal. Na een paar songs kwam uiteindelijk Berenice op de bühne.

Berenice

Zangeres Berenice van Leer (jaha, dochter van Thijs) stuiterde occasioneel over het podium en was een welkome toevoeging tijdens het live optreden van Kraak & Smaak. Alhoewel ik haar stem net iets te dun vond (live dan), bracht ze veel energie over met haar performance. Dit werkte aanstekelijk op het publiek die op haar aanwijzing graag mee sprong. Naast Kraak & Smaak treedt ze ook op als MC voor Wicked Jazz Sounds, wat weer aansluit op haar jazzstudie. Hoogtepunt vond ik Donna Summers cover I Feel Love die ze met verve zong.

Beide stemmen zijn complementair aan elkaar, wat an sich al goed gevonden is. Vooral de medley met Rocker’s Revenge Walking On Sunshine erin, werd een leuk één-tweetje.

Slechts één set

Er werd slechts één set gespeeld, maar wel een lange, met een encore van vier nummers. Van het meest recente album Pleasure Center (2019) werden de tracks In Plain Sight, I Think, Twilight en Naked gespeeld. Natuurlijk ontbrak Squeeze Me niet. Ook de instrumental met een vleugje acid was geweldig.

Set Encore
Hands of Time Stumble
In Plain Sight Naked
I Think Lets Go Back
Toxic Love Affair Dynamite
My Mind’s Made Up
Squeeze Me
I’ll Be Loving You
Twilight
You Don’t Owe Me
Plastic People
Mountain Top
Future Up Yours
I Feel Love
Keep Me Home

Dat Kraak & Smaak een echte live-band is staat buiten kijf: de stevige synth-geluiden, een echte drummer en een heerlijke, funky bassist (zie onderstaande foto), een (beetje verborgen) dj en twee topvocals waarvan er één gitaar speelt. Hoe beter kun je het bedenken. En dat om de hoek voor twee tientjes!

Mocht je geïnteresseerd zijn in een heerlijke playlist vol geweldige disco en house-tracks, raad ik je deze aan.


 

Robert
Written by Robert

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<