Tip: Speakersnap banaanstekkers

 

Soms kom je iets tegen en dan denk je: “hé, da’s handig!”. Dat gebeurde toen ik de banaanstekkers van het merk “Speakersnap” tegenkwam.

Speaker Snap is een merk dat geheel gespecialiseerd is in het professioneel en snel verbinden van audiokabels. Het merk is dan ook voornamelijk bekend in de professionele audiowereld. De Speaker Snap banaanplug biedt echter ook voordelen voor consumenten die graag proefopstellingen maken. Het meest praktische middel om een luidsprekerkabel op een luidspreker of een versterker aan te sluiten is de banaanplug. Het aansluiten van banaanpluggen is vaak tijdrovend vanwege het gepruts met schroefjes: het is een tijdrovend en secuur werkje. Met de Speaker Snap banaanplug kun je dit snel en zonder gereedschap doen. Het gestripte uiteinde van de kabel gaat in de banaanplug, je doet de hefboom naar beneden en de draad zit zo vast als een huis. Het geheim is een verende beugel die de draad samen met een lip stevig omsluit. Speaker Snap is niet de enige die dit systeem gebruikt: in de installatiewereld zijn de lasdoppen van het merk Wago bekend die op dezelfde manier werken. Dankzij het hefboom systeem kan de plug in no time en op een kwalitatief goede manier aangesloten worden. Dit is ideaal voor het aansluiten van AV receivers met veel luidsprekeraansluitingen of commerciële installaties met veel luidsprekerkabels. De vergulde connectoren zorgen voor een solide elektrische verbinding en zijn bestand tegen corrosie. De kunststof behuizingen zorgen ervoor dat er geen kortsluiting ontstaat achterop een versterker wanneer de pluggen elkaar onverhoopt raken.

De banaanpluggen van Speaker Snap zijn er in het zwart en rood en zijn geschikt voor gestripte kabels van 0,25 tot 4,0 mm2 en zijn verkrijgbaar in verschillende verpakkingen variërend van twee tot honderd stuks.

 Info:  www.speakersnap.nl

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien en radio het leukst. MUSIC IS THE BEST!

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<