Fotoverslag Concert Jeroen Pek 26 Maart Uffies Zutphen

Dinsdag 26 maart was er in de gewelvenkelder van Uffie’s te Zutphen weer erg mooie live muziek te bewonderen:  Jazzfluitist Jeroen Pek was er met een zeer goede band.
Vorig jaar was hij ook in Zutphen met zijn band Pitchplot 4 met onder andere bassist James Cammack. Jeroen Pek hoort bij de beste jazzfluitisten van dit moment. Dit keer kwam hij naar Zutphen met de beurtelings in New York en Amsterdam wonende bassist Joris Teepe die hoofd is van de jazzafdeling van het Gronings Conservatorium en in de V.S. een bigband heeft. Christian Doepke deed de toetsen en op de drums was Owen Hart Jr. te bewonderen: een Amerikaanse drummer die in Nederland les geeft en speelt. Alle leden hebben gespeeld met grootheden als Randy Brecker, Bob Shepard en Chris Potter. Het publiek werd getrakteerd op moderne jazz van een zeer hoog niveau. Ik was met name onder de indruk van de creatieve en vaak zweverige fluitsolo’s van Jeroen Pek en het virtuoze drumwerk van Owen Hart jr. die gevoelige drumpartijen prachtig afwisselde met stevige salvo’s.

Tijdens het concert ontmoette ik fotograaf en Zutphenaar Paul Ploegman. Deze was zo aardig een aantal foto’s te sturen met toestemming ze te mogen gebruiken voor dit artikel. Meer foto’s van Paul Ploegman zijn te bewonderen op zijn facebook pagina 

 

 

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien het leukst. MUSIC IS THE BEST!

1 Comment responses

  1. Avatar
    April 06, 2019

    Mooie foto’s van Paul! Ik hoop dat hij vaker foto’s aanlevert, grote klasse hoor!

    Reply

<