Test: Focal Bathys Draadloze hoofdtelefoon

Op straat en in het OV kom je steeds minder oordopjes of hoofdtelefoons tegen die bedraad zijn. Dankzij bluetooth is draadloos de norm. De hoofdtelefoons die je het meest ziet zijn die van Sony en Sennheiser. Als concurrent van deze merken moet je of met een scherpe prijs komen of met iets dat bijzonder is. Het Franse Focal koos voor het laatste. Deze bekende fabrikant van hoogwaardige luidsprekers en bekabelde hoofdtelefoons heeft een zeer goede reputatie. Deze draadloze hoofdtelefoon van Focal heeft de naam “Bathys” meegekregen. Qua vormgeving heeft de Bathys duidelijk het een en ander geleend van de bekabelde Focal modellen.

Uitpakken

De Bathys is verpakt in een witte doos die gezien het serieuze prijskaartje best sober is. Op de deksel is een gestileerd zijaanzicht van de hoofdtelefoon te zien. Rechtsboven staat de merknaam met logo. Onderaan zien we de opschriften Bathys, Noise Cancelling Headphones, HiFi Sound en French Design. Alles in stemmig grijze opdruk. De enige kleur op de deksel is een subtiel streepje dat de Franse vlag voorstelt. Dit is wat je noemt geraffineerd chauvinisme. Op de onderzijde van de doos staat een foto van de Bathys met case en vinden we de nodige keurmerken en licentie emblemen. Op een van de zijkanten staat een opsomming van alle mogelijkheden. Het is even zoeken naar de onzichtbare magneetsluiting van de doos. Zodra de klep geopend is, wordt er een donkergrijze case zichtbaar. De case is bekleed met een zwart/grijs gemêleerde stof. In subtiel zwart reliëf is het Focal logo erop aangebracht. De vorm van de case houdt het midden tussen een ovaal en een driehoek. Er zit een rits in die over vrijwel de gehele omtrek loopt. Op het punt waar de rits begint zit een zwarte draaglus. In tegenstelling tot de doos ziet het er allemaal erg chique uit. Zo voelt het ook aan. De case bestaat net niet uit twee losse delen wanneer deze helemaal opengeritst wordt. Nu wordt de hoofdtelefoon zelf zichtbaar. In mijn geval is het een zwart exemplaar. Er is ook een beige exemplaar dat de naam “Dune” meegekregen heeft. De Bathys heeft draaibare oorschelpen en is daardoor gedeeltelijk opvouwbaar. De ruimte die overblijft tussen de hoofdbeugel en de oorschelpen biedt plaats aan een opbergvakje voor de twee meegeleverde kabels: een usb-c kabel en een mini-jack kabel. De usb kabel is voorzien van het Focal logo en de minijack kabel van de merknaam. Bij Focal geen standaard kabels van de groothandel.

Vormgeving en comfort

Wanneer je de hoofdtelefoon voor het eerst uit de case pakt, besef je gelijk dat je een hoogstaand kwaliteitsproduct in handen hebt. De eerste aanraking van de Bathys geeft je gelijk een gevoel van exclusiviteit. Het voelt zeer solide en luxueus aan door de combinatie van koel metaal, glad kunststof en zacht kunstleer. Alles is prachtig vormgegeven en afgewerkt. Op de oorschelpen zijn geperforeerde metalen platen aangebracht met in het midden een zwart omringd zilverkleurig plaatje voorzien van het Focal logo. Het geperforeerde gatenpatroon bestaat uit vier elliptische ringen met ronde gaten van oplopende en afnemende diameter. Heel subtiel allemaal en de andere ronde vormen van het ontwerp worden er treffend door geaccentueerd. Op de zwarte cirkel om het logo heen is “Bathys” en “Aluminium-Magnesium” te lezen. Het Focal logo is bij gebruik wit verlicht. Erg mooi, maar voor velen wellicht wat over de top. Gelukkig is dit uit te zetten. De Bathys is voorzien van zeer luxueus aanvoelende oorkussens. Ze zijn vervaardigd van kunstleder en hun dikte van twee centimeter is zeer royaal te noemen. De binnendiameter van de kussens is vijf bij zeven centimeter hetgeen voor de meeste oren ruim voldoende is. De voering voelt zeer comfortabel aan. De oorschelpen hebben zwarte kunststof randen die scharnierend in fraaie halfronde metalen beugels gevat zijn die op hun beurt weer scharnierend verbonden zijn met de hoofdband. De hoofdband is verstelbaar, aan beide zijden is de beugel boven het scharnier met ruim drie centimeter te verlengen. Samen met de twee keer twee assen waarover de Bathys draaibaar is, zal deze op elk hoofd lekker zitten. Het middengedeelte van de hoofdbeugel is aan de buitenzijde afgewerkt met een soort kunstleder en aan de binnenkant met dik gevoerd materiaal dat enigszins aan alcantara doet denken. Alles bij elkaar maakt dit de Bathys tot een genot om te dragen. Het gewicht is 356 gram. Hoewel er lichtere concurrenten zijn doet dit niks af aan het hoogstaande comfort.

Eerste gebruik

Even terug naar de doos. Op de binnenkant van de deksel staan twee QR-codes voorzien van een Franstalige toelichting in sierlijke krulletters met daarbij de Engelse vertaling in gewone kleine drukletters; weer zo’n vleugje chauvinisme. De ene code is om een snelstartgids te downloaden, de andere is voor de bedieningsapp. De Bathys moet met een fysieke knop aangezet worden. “Mijn” exemplaar blijkt volledig opgeladen te zijn door de degene die voor mij met deze toch wel heel mooie hoofdtelefoon heeft gespeeld. 

App

De bedieningsapp wordt gedeeld met het zustermerk Naim. Via bluetooth is de Bathys snel gevonden en omdat de telefoon van Emiel is wordt de Bathys ook gelijk gezien als mijn eigendom lees ik. De app geeft toegang tot de toonregeling en de instellingen van de noise-cancelling. Ook de verlichting van de logo’s op de oorschelpen kan hier uitgezet of gedimd worden. De toestand van de batterij en naar wat voor audioformaat je luistert is ook te zien. De app geeft toegang tot verdere informatie, tips en de mogelijkheid, je Bathys te registreren, je te abonneren op de nieuwsbrief en een recensie te geven. Het meest interessant vind ik echter de  speciale functie om de Bathys optimaal aan te passen aan het eigen gehoor.

Gehoortest

De gehoortest vraagt eerst of je op een stille plek bent en adviseert de belfuncties en andere storende functies van de telefoon uit te zetten. Dan wordt er gevraagd welke volumesterkte nog comfortabel is terwijl er een ruisend geluid te horen is. Daarna komt er een piepend geluid bij: zolang je de piep door de ruis heen hoort, moet je op het scherm van je telefoon blijven drukken. Na een testrondje begint nu de echte test. Per oor wordt er nu gecontroleerd of je de piep door de ruis heen hoort. Aan het einde ven de test krijg je een frequentie grafiek te zien die de beste instelling weergeeft. In het menu wordt er zelfs gevraagd naar je geboortejaar om de gemiddelde toestand van het gehoor op jouw leeftijd als uitgangspunt te nemen voor de test. De software is van Mimi en daar kun je een account openen om je instellingen te bewaren en mee te nemen naar andere apparaten. Ik hou het voor nu even bij het opslaan van de instelling op de Bathys zelf.  

Bediening

Behalve via de app is de Bathys op een paar specifieke instellingen na geheel te bedienen met fysieke knoppen op de twee oorschelpen. Als bezitter van een “dedicated” muziekspeler, zie ik dat graag. Op de linker oorschelp zit maar een knop: hiermee is de noise-cancelling functie te bedienen. Met de enkele drukknop is deze in te schakelen en in verschillende standen te zetten. De rechteroorschelp heeft vijf knoppen en een usb-c aansluiting. De bovenste drie knoppen vormen samen een grote knop en dienen als volumeregeling en als druktoets om de bluetooth verbinding te activeren. Ook kan de belfunctie hiermee bediend worden en kan er worden geskipt in mediabestanden. Daaronder zit een drie standenschakelaar om de Bathys aan te zetten en om de dac functie te kiezen. De laatste drukknop is om gebruik te kunnen maken van de spraakassistenten Alexa of Google. Alle knoppen zijn ergonomisch geplaatst en op de tast goed te vinden en te herkennen. 

Luisteren

De luister- en gebruikstest hebben we met z’n vieren gedaan: Meo, Emiel, Robert en Bert.

Meo

Ik vind het geluid fantastisch maar ik hoorde wat gekraak bij hoge pianotonen. Ik heb liever touch bediening zoals bij mijn Sony in plaats van knopjes maar dat is een kwestie van smaak. De actieve noise-cancelling (ANC) is vergelijkbaar met mijn Sony WH-1000XM3 en dus van hoge kwaliteit. De verlichting vind ik over de top maar de Bathys oogt en voelt zeer luxueus. Wanneer ik de Bathys om mijn hals draag worden mijn baardharen ongevraagd uitgetrokken. Het gatenprofiel werkt dan als een soort rasp.

Emiel

De Bathys is een fantastische hoofdtelefoon. De Bathys zit even lekker als hij eruit ziet. Het comfort vind ik hoogstaand. Ook zonder noise-cancelling had ik dit een heerlijke hoofdtelefoon gevonden. De gesloten constructie in combinatie met de zeer goede klemming en de afsluitende oorkussens dempen al veel geluid van buitenaf. Het geluid is fenomenaal: zeker voor een draadloze hoofdtelefoon. Ik heb de hoofdtelefoon met veel plezier beluisterd in combinatie met mijn Pioneer audioplayer en mijn smartphone. De Bathys kwam echter het best tot zijn recht in combinatie met mijn Bluesound Node-X streamer die een bluetooth zender aan boord heeft. Muziek luisteren met de Bathys is een waar genot. Hij heeft een eigen sound en is zeker niet neutraal – eerder wat warm. De eigen sound komt met name tot uiting na aanpassing aan het eigen gehoor met de eerder beschreven gehoortest. Tijdens het luisteren via de Node-X kom ik erachter dat ik gewoon aanpassingen aan de instellingen kan doen met mijn smartphone. Blijkbaar kan de Bathys met twee bluetooth apparaten tegelijk verbonden zijn. Deze hoofdtelefoon heeft geen extreme bassen of hoge tonen – het accent ligt meer op het middengebied. Wat me vooral opvalt is dat alles zo gedetailleerd en groots klinkt. Dit is een prima hoofdtelefoon om zowel naar klassieke symfonieorkesten als singer-songwriters te luisteren. Deze Focal heeft een heel eigen geluid dat mij zeer aanspreekt. Van de kraakgeluiden in de hoge tonen die mijn zoon Meo opmerkte, merk ik zelf in eerste instantie niets. Zangstemmen zoals die van José James, Sting of Adèle worden gloedvol weergegeven. Zoals altijd pak ik een paar complexe percussiepartijen uit het werk van Frank Zappa erbij en die worden schitterend neergezet. Het geluid wordt nooit rommelig. Solo’s van een Fender Rhodes keyboard zijn zowel bij José James als bij Frank Zappa een zeer aangename ervaring.  Ik ben absoluut geen fan van noise-cancelling en heb deze eigenlijk altijd uit staan. Wanneer ik deze bij de Bathys inschakel verandert het geluid merkbaar maar de kwaliteit blijft goed. Dat heb ik slechter gehoord. Ik heb een probleem met deze luistersessie: ik droom steeds weg en moet me steeds realiseren dat ik met een test bezig ben. Dat moet een combinatie van het voortreffelijke grootse geluid en het superieure draagcomfort zijn. Dit het grootste compliment dat je tijdens een luistertest kan geven: opgaan in de muziek en de test, de apparatuur en de rest van de wereld vergeten.

Een laatste test heb ik gedaan met mijn Pioneer XDP 30-R audioplayer. Hiermee wil ik een eventueel verschil in geluidskwaliteit tussen draadloos luisteren via bluetooth en bedraad luisteren via de meegeleverde minijack kabel testen.

De Bathys heeft de mogelijkheid om op de “ouderwetse” manier bedraad te kunnen luisteren. Behalve dat dit leuk is ter vergelijk, kan het ook handig zijn om bijvoorbeeld in een vliegtuig in te kunnen pluggen op het entertainmentsysteem. De Bathys moet ook dan opgeladen zijn: passief gebruik zonder de aanwezige elektronica kan dus niet. 

Draadloos spelen de Bathys en de Pioneer prima samen. De bluetooth aptX zorgt voor een hele mooie geluidskwaliteit – de aptX HD stand doet het wat minder goed. Er is dan af en toe een kraakje hoorbaar. Wellicht het kraakje waar Meo het al over had. Het mag echter niet echt een naam hebben en afgezet tegen de geluidskwaliteit van veel andere hoofdtelefoons, neem ik het graag voor lief. We spelen hetzelfde stuk muziek, Inca Roads van Frank Zappa, nog een keer – dit keer bedraad. Bedraad klinkt het net iets harmonieuzer – meer gebalanceerd zou ik bijna zeggen. Mijn referentiefragmenten, een snelle keyboardsolo en een complex stuk percussie komen bedraad net iets beter uit de verf. Het kraakje hoor ik nog steeds af en toe. Het is een rafelrandje dat de totale ervaring net weghoudt van perfectie.

Ter vergelijk verbind ik de Bathys nog een keer met de Node-X. Weer Inca Roads. Van de NAS klinkt het beter dan bedraad van de Pioneer. Er is meer rust in het geluidsbeeld. Nu nog even via streamingsdienst Tidal. Dit vind ik eigenlijk het beste klinken: het laag is net wat meer uitgewogen dan bij mijn eigen cd rip op flac.

De verschillen zijn echter subtiel en het pleit voor de Bathys dat ze desondanks goed te horen zijn. Terwijl ik dit schrijf realiseer ik me dat ik ondertussen alweer heerlijk drie kwartier naar het trompetspel van Ibrahim Maalouf zit te luisteren. Via, oh ja, een hoofdtelefoon. 

Robert

Het is niet duidelijk te plaatsen in welke categorie de Bathys valt, is het de best klinkende ANC-hoofdtelefoon in zijn prijsklasse of is het een aantrekkelijk geprijsde audiofiele hoofdtelefoon? En wat zijn zijn grootste rivalen: de stuk goedkopere Sony WH-1000XM5 (339,- Euro), de gedateerde AKG Y600 NC (250,- Euro) of de duurdere B&O H95 (999,- Euro)? De feiten spreken wel voor zich, de looks, het design van de schelp, de verpakking, de app, allemaal prima voor elkaar.Het zwart met de metaalaccenten ziet er prachtig uit, de gebruikte LED-verlichting vind ik te, gelukkig is deze in de app uit te zetten.

Het geluid is vol en helder, en niet in tegenstelling tot de Sony blikkerig met een te zware bas. De bas van de Bathys is juist mooi rond en sluit perfect aan op de mids en highs. De sound zit als een wolk om je oren en de instrumenten plakken niet. Behoorlijk audiofiel dus.

Ook zit de Bathys heerlijk comfortabel, ook nog na lange luistersessies. Met zijn 356 gram is de hoofdtelefoon niet zwaar en vergelijkbaar met de eerdere genoemde AKG (322 gram). De afstelling (de omvang van je hoofd) gaat erg gemakkelijk. Ook vouw je de hoofdtelefoon makkelijk op voor in de travel case.

Een nadeel is de bediening: te veel en te kleine knopjes met dubbele functies op de rechterschelp, terwijl de linkerschelp nagenoeg vrij is van knopjes. Een tip voor Focal: kijk eens naar de Y600 NC van AKG, het voorbeeld van bedieningsgemak.

ANC doet het goed, het verschil tussen de modi soft en normal is niet groot. Ook opvallend is dat geluid zowel via Bluetooth of bedraad gelijkwaardig is. Luisterend vanaf mijn Surfans DAP-speler merk ik bijna geen verschil. Zegt dit wat over de gebruikte codec? Bedraadvrij luisteren heeft nu eenmaal mijn voorkeur.

Is het vlees noch vis? Ja en nee, het blijft een ANC-hoofdtelefoon, helaas met ANC altijd aan. Dit gaat gepaard met een lichte ruis, met name hoorbaar tussen de tracks (de stiltes). Zoek je geen ANC en wil je geen compromissen dan raad ik een ander type of merk aan. Niet per se bedraad, want de Bluetooth aptX Adaptive codec werkt meer dan goed. Voor mij is het een heel goed klinkende ANC-hoofdtelefoon die niet snel met een andere hoofdtelefoon te vergelijken valt. Daarmee heeft Focal een niche opgezocht hetgeen best gewaardeerd mag worden.

Pluspunten:

 • Ziet er geweldig uit
 • Zeer comfortabel (ook voor brildragers)
 • Heldere sound met volle bas
 • Ruimtelijke staging
 • USB-C aansluiting voor laden en luisteren
 • Bluetooth aptX Adaptive codec

Minpunten:

 • Kleine toetsen
 • Niet snel te bedienen
 • Ruisdrempel is hoog

Bert

Ik heb de Focal Bathys tegelijkertijd met de Sony WH-1000XM5 getest. Hoewel het verschillende prijsklassen betreft was het wel goed om e.e.a in perspectief te zetten. Voor de BT zender is mijn DX200 van iBasso gebruikt. Deze reference DAP is al een oudje uit 2017 maar voldoet nog steeds prima. Alleen de nieuwste BT versie en codecs zitten er niet op.

Bij het uitpakken van de Bathys viel eigenlijk direct op dat er geen indicatie aanwezig was voor links en rechts op de oorschelpen. Volgens de gebruiksaanwijzing is de oorschelp met de meeste toetsen/knopjes de rechter. Aan deze bediening kon ik maar moeilijk wennen. Ook lijkt het mij niet echt handig om dit ‘on the fly’ te doen. Gelukkig ging dit wel comfortabel vanaf mijn DAP dus hier geen problemen. De ‘pairing’ ging vlekkeloos en ging ook snel en soepel bij het los- en aankoppelen. Verder instellen van de Bathys doe je met de bijbehorende app van Focal & Naim die ik op mijn smartphone heb geïnstalleerd. In deze app heb ik bij de drie ANC-instellingen, die overigens niet kunnen worden uitgeschakeld, gekozen voor ‘Transparant’ met de minste noise canceling. Bij de andere NFC keuzes hoor je een andere karakteristiek waarbij het hoog iets wordt gedempt. Bij alle drie de NFC instellingen is een geringe ruis te horen wat mij overigens niet of nauwelijks heeft gestoord. De werking van NFC heb ik niet getest en is voor mij niet echt interessant.

De equalizer in de app heb ik niet gebruikt want de Bathys had dit m.i. niet nodig vanwege de verrassend neutrale karakteristiek en dat is best bijzonder voor een gesloten hoofdtelefoon.

Het was een grote verrassing om te merken wat een transparant, gelaagd en ruimtelijk geluidsbeeld de Bathys ook met BT kon weergeven; zowel bij pop, jazz of klassieke muziek.

Luisteren met het bijgeleverde kabeltje tussen de analoge uitgang van mijn DAP en de ‘actieve’ Bathys (dus met amp’s !) gaf een nog schoner en rustiger geluidsbeeld. Vanwege het overslaan van BT en ANC-elektronica is dit overigens niet vreemd. 

Uiteraard kies je een draadloze hoofdtelefoon vooral vanwege de bewegingsvrijheid zonder een kabeltje. Even naar het toilet bij mij thuis met een afstand van 6 meter gelijkvloers is net te doen zonder al te veel storingen. Een paar meter verder valt de verbinding snel weg. Ik moet er wel bij vertellen dat mijn DAP een wat gedateerde BT versie 4.2 heeft met een geringere reikwijdte dan de huidige BT5 generatie. 

Dan komen we tot de gebruikte Codec: AptX. Deze is al behoorlijk oud maar kan toch op cd-niveau presteren en dat is vaak meer dan voldoende. Toch wil je het liefst modernere HiRes codecs uitproberen. Dat had echter niet veel zin gehad want mijn DAP is beperkt tot genoemde AptX. Toch had de Bathys op zijn minst wat meer HiRes Codecs zoals LDAC en AptX HD mogen hebben die tot 24bit en 96kHz samplefrequentie gaan. Gelukkig was AptX Adaptive wel aanwezig. Deze zit tussen AptX en AptX HD.  Eventuele hoorbare verbetering tussen genoemde codecs is moeilijk in te schatten maar ben er wel nieuwsgierig naar…

Een niet onbelangrijk aspect is het draagcomfort en de uitvoering van de Bathys. Het ‘smoelen’ van deze Bathys is natuurlijk persoonlijk maar de fraaie ‘premium’ afwerking zal velen bevallen. Het gewicht van 350 gram samen met de uitstekende oorkussens maakt dat lang luisteren goed vol te houden is. Dat is zeker mogelijk met een geschatte luisterduur van 20 uur bij een gemiddeld volume. Opladen gaat heel rap in minder dan 30 minuten.

Dan rijst de vraag: voor wie? De Bathys is duidelijk bedoeld voor ervaren luisteraars die hoge eisen aan geluidskwaliteit bovenaan in hun wensenlijstje hebben staan. Wat mij betreft is Focal daar met deze Bathys volledig in geslaagd. 

Over de prijs/kwaliteit verhouding (700 euro) kan ik eigenlijk geen uitspraak doen. Vergelijkbare BT hoofdtelefoons in dit prijssegment zoals de HiFiman Ananda BT of B&O Beoplay H95 heb ik namelijk (nog) niet beluisterd.

Tot slot de pluspunten en minpunten:

Pluspunten:

 • Fraaie premium uitvoering
 • Uitstekend draagcomfort
 • High-end kwaliteit zelfs met BT
 • Groot bereik vooral met moderne BT (5..)
 • Lange luistertijd en laadt snel op
 • App werkt uitstekend en voldoende informatief.

Minpunten:

 • Links en rechts niet aangegeven op oorschelp
 • ANC is niet uit te schakelen
 • Lichte ruis hoorbaar bij BT
 • Geen HiRes Codecs
 • De bediening is niet erg intuïtief

Overige functies

Door omstandigheden zijn de usb dac mogelijkheid en de spraakassistenten niet door ons getest. Wie hier ervaring mee heeft nodigen we van harte uit een bijdrage te leveren.

 

Conclusie

De Bathys van Focal is een echte HiFi hoofdtelefoon met een heel eigen geluid. Een geluid van fenomenale kwaliteit welteverstaan. Een geluid waar veel hoofdtelefoons, met of zonder draad niet aan kunnen tippen. Voor dat verschil betaal je wel flink. De Bathys is beslist geen scheurijzer met vette bassen maar legt het accent meer in het middengebied. Het geluid is rustig en een tikkeltje warm. Heel relaxed allemaal maar met voldoende “punch” om niet slaapverwekkend te worden. De noise-cancelling werkt prima maar is niet beter of slechter dan die van bijvoorbeeld Sony. Dankzij de comfortabele dikke hoofdkussens en de gesloten constructie wordt er sowieso al aardig wat geluid buiten gehouden. Het comfort is verder ook van een zeer hoog niveau. De klemming is uitstekend en de keuze voor fysieke knoppen in plaats van touch-bediening vind ik een hele goede. Met de Bathys hoef je niet te swipen en te tikken maar voel je gewoon wat je doet. Heerlijk. Generatiedingetje waarschijnlijk. De vormgeving is ronduit extravagant te noemen. Er zullen mensen zijn die de verlichte logo’s teveel van het goede vinden maar die kunnen uitgezet worden. Het is heel Frans allemaal en de verpakking onderstreept op subtiele doch niet mis te verstane wijze dat chauvinisme een Frans woord is. De mogelijkheden zijn uitgebreid, vooral de mogelijkheid van een persoonlijke gehoortest vind ik een mooie extra. Met een prijskaartje van net geen 700 euro is de Bathys prijzig maar dan heb je iets dat fantastisch klinkt en ook nog een prachtig design statement is. En zeg nou zelf, bij de keuze van een bril of een auto speelt behalve het prestatieniveau het lijnenspel toch ook mee? Wie blikken wil vangen heeft aan de Bathys een goed stukje gereedschap.

Opgegeven Specificaties:

Type:  Gesloten draadloze hoofdtelefoon met active noise cancelling (ANC)
Bluetooth technologie: 5.1 Multipoint
Bluetooth bereik: Meer dan 15m
Audio codecs: SBC, AAC, aptX Adaptive, aptX
Accuduur: 30 uur met ANC, 35 uur bekabeld via minijack, 42 uur via usb dac
Spraakassistenten: Google Assistant, Amazon Alexa
Drivers: 15/8″ (40mm) Aluminium-Magnesium ‘M’-shaped dome, gemaakt in Frankrijk
Frequentiebereik: 15Hz – 22kHz
Harmonische vervorming: <0.2% bij 1kHz
Aantal Microfoons: 8
Gewicht: 350 gram

Verbindingen: Bluetooth (met Google Fast Pair), Jack 3.5mm en usb-C

Inclusief draagetui (24x21x7cm), usb kabel en mini jack kabel
Focal / Naim app voor iOS en Android
Verkrijgbaar in zwart en beige (dune)

Prijs: zwart: €699.- dune: €799.-

Meer info op de website van Focal

 

 

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien en radio het leukst. MUSIC IS THE BEST!

No comments yet.

No one have left a comment for this post yet!

<