Test: Sangean Fusion 600 (WFT-3) DAB+ / Internet Radio / Network MUSIC Player / USB / FM-RDS Digital Receiver

Sangean Electronics, Inc. is een Taiwanees elektronica-bedrijf met een fabriek in China. Sangean is vooral bekend vanwege korte golf radio’s en digitale radio’s. Het bedrijf is sinds 1974 actief en is wereldwijd een gevestigde naam. Naast elektronica onder de eigen merknaam produceert het ook radio’s voor Roberts en deed dat in het verleden ook voor o.a. Siemens, Panasonic, Braun en Grundig.

Het onderwerp van deze test is de Fusion 600 (WFT-3); een digitale tuner die uit de lucht DAB+ en FM kan ontvangen en via Wi-Fi of netwerkkabel als internet radio en muziekserver kan dienen. Ook is er de mogelijkheid muziek opgeslagen op een USB stick af te spelen. De doorgave van de analoge FM via de kabel gaat verdwijnen en is in sommige regio’s al verdwenen. Zoals in sommige landen al is gebeurd, zal ook in Nederland en België de FM helemaal verdwijnen. De aanschaf van een apparaat als dit is een mogelijkheid om je stereoset bij de tijd te houden. Radio kan via DAB+ beluisterd worden of via internet. Er is ook een FM ontvanger aan boord waar je zo lang als het duurt nog plezier van kan hebben.


Uitpakken

De Sangean Fusion 600 zit in een eenvoudige bruine kartonnen doos. Hierin zit een tweede doos met kleurenopdruk waarop naast een grote foto van de tuner zelf de mogelijkheden van het apparaat zelf beschreven staan. Behalve de tuner zelf, een afstandsbediening (incl. batterijen) en een netsnoer, zit er ook een Engelstalig instructieboekje, een foldertje van Spotify, een LAN-kabel een een cd-rom in de doos. De cd-rom blijkt PDF-bestanden van het instructieboekje in verschillende talen, waaronder Nederlands te bevatten. Als er een RCA-kabel meegeleverd zou zijn, desnoods in plaats van een ethernetkabel, zou het geleverde pakket “plug and play” geweest zijn.

Aansluiten en set up

De Fusion 600 heeft aardig wat aansluitmogelijkheden die niet allemaal gebruikt hoeven te worden. Om te beginnen zijn er twee analoge uitgangen (RCA-lijnuitgang en een mini jack hoofdtelefoonuitgang) en twee digitale uitgangen (optisch en coaxiaal). Wanneer de tuner via Wi-Fi aan het thuisnetwerk gekoppeld wordt kan, naast het onvermijdelijke netsnoer volstaan worden met een uitgang om een verbinding te maken met een versterker, een actieve luidspreker of een hoofdtelefoon. Naast de net aansluiting en de vier uitgangen vinden we nog een ethernetpoort en een usb poort die net als de hoofdtelefoonuitsluiting aan de voorzijde is geplaatst. Voor het gemak heb ik de tuner eerst op de eettafel gezet en heb ik deze via WiFi met mijn thuisnetwerk verbonden. Met behulp van de afstandsbediening en het set up menu, helaas niet in het Nederlands, was dit zo gepiept. Het WiFi wachtwoord invoeren is een beetje omslachtig: het moet teken voor teken geselecteerd worden uit een alfabet weergegeven op het display. Dit hoeft echter maar een keer. Al wandelend door het menu heb ik er meteen maar wat voorkeurszenders in gezet. De klok synchroniseert meteen met internet of met het DAB+ signaal en er kan gekozen worden tussen een 12- of 24 uurs aanduiding. Na een paar tests met DAB+ en FM via de telescopische antenne, waarover later meer, is het tijd om de tuner op de stereoset aan te sluiten. Alle aansluitingen op de achterzijde worden benut. Hoewel het niet in de gebruiksaanwijzing staat vermeld, kan de DAB+/FM antenne afgekoppeld worden. Door twee kruisschroefjes los te draaien kan het plastic kapje verwijderd worden. Hierna kan de antenne die met een wartelmoer vastzit verwijderd worden. Omdat deze stevig aangedraaid is, is daar een steeksleutel (10) voor nodig. Er komt een vrouwelijke F-connector vrij.

De Fusion 600 is nu gereed om aangesloten te worden op de stereoset. Via de ethernetkabel sluit ik de tuner aan op mijn netwerk. De analoge uitgang verbind ik met mijn voorversterker en de twee digitale uitgangen met mijn twee dac’s. Met de vrijgekomen F-connector wordt de tuner op het kabelnetwerk aangesloten. Na het netsnoer voor de tweede keer ingeplugd te hebben kan het testen beginnen.

Vormgeving en bediening

De Sangean Fusion 600 ziet er chique uit en misstaat niet tussen componenten die een veelvoud kosten. Het apparaat heeft vier antislip voetjes en een zwarte metalen behuizing in het traditionele 43 cm. formaat. Zoals op de bovenstaande foto te zien is, is de achterzijde overzichtelijk. Het front is een zwarte plaat met een geborsteld lijnenpatroon over de lengte. Het front wordt omsloten met een zilverkleurig randje dat ook terugkomt op de grote draaiknop rechts. Links van het display vinden we de hoofdtelefoonuitgang, een usb poort, het infrarood “oog” voor de afstandsbediening en in de linker bovenhoek de merknaam Sangean in mooie zilverkleurige reliëf letters. Een type aanduiding ontbreekt overigens op het front: alsof Sangean daar nog niet helemaal over uit is. Deze tuner wordt dan ook beurtelings aangeduid als “Fusion 600”, dan weer als “WFT-3”. Het kleurendisplay is een TFT scherm met mooie diep zwarte achtergrond en een beelddiagonaal van 3,2 inch. Alle informatie wordt mooi scherp weergegeven met oranje als basiskleur voor de aanduidingen en bijschriften. De meeste internet radiostations zenden een logo mee dat in kleur weergegeven wordt. Erg mooi om dit in een ouderwetse stereotoren te zien: het tilt een traditionele stapel apparaten van 43 cm. breed naar de 21e eeuw. Rechts van het display zitten twee rijen van zeven tiptoetsen waarvan de meest rechtse van de bovenste rij in de standby stand voor zien is van een blauwe lichtring. Deze dient dan ook om de tuner op standby of aan te zetten. Deze toets had ik voor de duidelijkheid liever links op het apparaat en wat groter gezien. De andere 6 toetsen op de bovenste rij dienen om bronnen te selecteren, informatie op het display te tonen, te navigeren in het menu en de muting functie te gebruiken. De eerste vijf toetsen op de onderste rij zijn multifunctioneel: ze dienen om per radiosoort vijf voorkeuzezenders op te slaan en als bedieningstoetsen voor de muziekspeler. Vooral bij internetradio vind ik vijf voorkeuzezenders overigens wat aan de krappe kant. De laatste twee tiptoetsen zijn om het volume te regelen wat vooral bij gebruik van een hoofdtelefoon handig is. Tenslotte vinden we helemaal rechts een grote draai/ drukknop die dient als zoek / afstemknop en selectietoets. Al deze functies en meer vinden we overigens ook terug op de nette afstandsbediening. Deze is keurig verzorgd met goed leesbare opschriften, ligt lekker in de hand en is overzichtelijk. De infraroodzender is redelijk sterk maar niet zo sterk dat de commando’s overkomen wanneer je de afstandsbediening op een tegenoverliggende muur richt. Dit probleem kan overigens opgelost worden door de tuner via Wi-Fi te bedienen met een smartphone. Dat kan met de universele Undok app.

Undok: smartphone als afstandsbediening

Veel apparaten zijn te bedienen met een app, meestal is deze merkspecifiek. Sangean maakt voor deze tuner gebruik van een universele app: Undok. Deze is gratis te downloaden voor Android en Apple. Je smartphone kun je vervolgens gebruiken als afstandsbediening. Zodra de tuner en de smartphone op hetzelfde WiFi netwerk zitten, is de tuner zichtbaar en kun je deze aanvinken. Alle weergave functies zijn op te roepen en te bedienen inclusief de muziek die op de smartphone zelf staat. De app kan niet draaien wat ik bij andere apps wel eens doe om grotere letters te krijgen.  Aardig detail is dat op de tuner zelf per band vijf voorkeurszenders in te stellen zijn, via de Undok app zijn dat er tien. Een nadeel van de meegeleverde afstandsbediening is dat je deze op het apparaat moet richten. Je moet je dus in de zichtlijn bevinden. Hier heb je met de Undok app geen last van omdat deze via Wi-Fi werkt. Deze app is een aanwinst als je een voorkeurszender wilt opzoeken: dan is ie gebruiksvriendelijk. Wanneer je een artiest op wilt zoeken in je database wordt het lastiger: de zoekfunctie verschijnt niet altijd en van door 1700 artiesten scrollen op een touchscreen wordt je niet echt vrolijk. Wanneer er een artiest in het zoekveld ingetoetst wordt, verschijnen de albums niet maar alle nummers in alfabetische volgorde. Wie de moeite neemt door de lijst artiesten te scrollen en dan de gewenste artiest aantikt, wordt beloond: dan verschijnen de albums met daarin de nummers in de juiste volgorde. Instellingen die je verder kunt doen beperken zich tot de toonregeling met een paar vaste standen en een variabele stand met regelbaar hoog en laag. De loudness in- en uitschakelen kan niet via Undok maar moet op de afstandsbediening of op de tuner zelf. Van andere apparaten weet ik dat Undok meer kan. De ondersteuning van Undok door Sangean kan in dit geval beter: er zitten wat missers in de weergavestructuur van de content. Er kan uit vijf achtergrondkleuren gekozen worden en de muziekkeuze kan gedeeld worden via WhatsApp, e-mail en andere platforms. De energie die in de laatste functies is gestoken had beter besteed kunnen worden aan het vervolmaken van de zoekfuncties.  


Media

De Sangean Fusion 600 is een echt multimediaplatform. Er zijn zes mogelijkheden om content te beluisteren:

FM

Naast alle digitale ontvangstmogelijkheden heeft de ook een traditionele FM-radio aan boord. Voor de ontvangst is er een telescoop antenne die gedeeld wordt met de DAB+ ontvanger. Wanneer de Fusion 600 op tafel staat met de antenne volledig uitgeschoven is de ontvangst prima. RDS-informatie wordt keurig weergegeven: op het display staat welke zender en welk programma er speelt. Er is een standaard logo zichtbaar en geen zender specifiek logo zoals bij internetradio. In de kast moet de antenne ingeschoven worden en is er geen ontvangst. Wanneer de antenne verwijderd is en d.m.v. de F-connector het kabelnetwerk benut wordt (nu kan het nog), is de ontvangst en het geluid uitstekend.  


DAB+

DAB+ is de opvolger van de FM; in de ether althans. Het aanbod in Nederland is redelijk groot. Alle beschikbare zenders zijn samengeperst op twee kanalen: een publiek kanaal en een commercieel kanaal. De bitrates zijn daardoor aan de lage kant en dat komt de geluidskwaliteit niet ten goede. Voor mobiel gebruik en op eenvoudige kleine (klok)radio’s is de kwaliteit voldoende. Op een serieuze stereoset haalt de geluidskwaliteit het echter niet bij de traditionele FM via de kabel. Op een vast apparaat als dit is het handig als noodoplossing mocht de internetradio het af laten weten omdat het internet of de Wi-Fi last van storingen heeft. Om een vlekkeloze DAB+ ontvangst te garanderen is een externe antenne in veel gebieden geen overbodige luxe. De ontvangst binnenshuis laat nog vaak te wensen over en bij mij thuis schiet de telescopische “spriet” op de achterzijde tekort. Gelukkig kan deze verwijderd worden en kan er een externe antenne aangesloten worden. Na het aansluiten van een klein extern sprietje dat ik boven op de kast kan zetten, kan ik de commerciële kanalen storingsvrij ontvangen. De publieke kanalen vallen regelmatig uit. Alle DAB+ ontvangers die ik tot nu toe hier op de begane grond heb getest gaven dit resultaat. Wanneer ik de Fusion 600 op de eerste verdieping of op zolder zet, is de ontvangst voldoende om alle kanalen te beluisteren, ook met zijn eigen “spriet”. Met een serieuze buitenantenne is de DAB+ ontvangst vrijwel overal perfect. In de grensstreken kunnen er met een hoog geplaatste antenne Duitse, Belgische en soms zelfs Deense zenders ontvangen worden.  


Internetradio

Internetradio is een zeer interessant medium omdat er tienduizenden kanalen beschikbaar zijn. De geluidskwaliteit is wisselend maar de bekende radiostations die nu nog analoog via de kabel en de ether doorgegeven worden zijn van goede kwaliteit. Internetradio is dus een prima alternatief voor binnenshuis luisteren naar de FM. Het leuke aan internetradio is dat het een fantastische manier is om naar radiostations uit alle hoeken van de wereld te luisteren. Dankzij de verschillende zoekfuncties zoals zoeken op werelddeel, land of genre hoef je niet te zoeken naar een speld in een hooiberg. De meeste radiostations zijn goed qua geluidskwaliteit maar er zijn er bij die erg beroerd klinken. Er zijn ook themakanalen te vinden die alles van een genre of een artiest draaien. Ook kun je via internetradio naar allerlei podcasts luisteren. Interessant is natuurlijk ook dat je waar ook ter wereld naar uitzendingen in je eigen taal kunt luisteren. Ik kan me dus voorstellen dat internetradio in Nederland in trek is bij anderstaligen.


Spotify

De Fusion 600 ondersteunt Spotify. Ik niet. Ik vind de geluidskwaliteit namelijk zwaar onder de maat. Het is leuk op een telefoon maar niet voor weergave door een serieuze stereoset. Door het grote aanbod is Spotify overigens wel interessant om muziek uit te proberen om vervolgens op zoek te gaan naar het album op een medium dat geluidskwaliteit wel serieus neemt. Mijn zoon heeft een Spotify abonnement en die had de connectie in een vloek en een zucht voor elkaar. Wanneer hij Spotify opent op zijn smartphone kan hij de tuner aanvinken en muziek opzoeken. Ook het uitgangsvolume van de tuner kan hij met de Spotify app regelen. Voor mensen die niet al te hoge eisen aan de geluidskwaliteit stellen, een eindeloos aanbod willen en voor het gemak gaan is Spotify dus wel degelijk interessant. Wat wel merkwaardig is, is dat bij het pauzeren van een track een storend klikgeluid hoorbaar is. Je hoeft geen audiofiel te zijn om je daar aan te irriteren. 


Netwerkspeler

De Fusion 600 kan audiobestanden afspelen die op het netwerk opgeslagen zijn: de meeste gangbare audioformaten waaronder WMA, AAC, MP3 en WAV worden ondersteund. Hoewel niet vermeld in de handleiding wordt het FLAC formaat ook ondersteund. Daar ben ik blij mee want FLAC is de standaard op mijn NAS. Wanneer de netwerkspeler geselecteerd wordt, kan er gekozen worden van welk apparaat de audiobestanden gestreamd moeten worden. In mijn geval is dat een NAS waarop 15000 nummers verdeeld over 1700 artiesten te vinden zijn. Dan is een goede bediening en zoekfunctie onontbeerlijk. De afstandsbediening en het apparaat zelf schieten hier tekort: Een alfanumerieke zoekfunctie ontbreekt waardoor de metadata van de muziek onvoldoende wordt benut. De Undok app maakt dit maar zeer ten dele goed. Een tekortkoming is ook dat er geen passages binnen een nummer opgezocht kunnen worden. Een nummer halverwege starten is er niet bij. De albums worden gapless afgespeeld: wanneer er geen stiltes tussen de nummers zijn, zoals bij live albums, zijn er geen hinderlijke stiltes tussen de verschillende nummers. Cover art, metadata en technische details worden overigens keurig weergegeven op het mooie diep zwarte display; wanneer er op de info knop wordt gedrukt is er informatie over het album en de artiest te lezen en wordt er na een tweede druk op de knop technische info over het bestandsformaat, de bitrate en de buffer getoond.   

USB 

Voor deze test heb ik twee albums in FLAC-formaat op een USB-stick gezet. Wanneer de stick in de usb aansluiting gestoken wordt, begint het lampje in de stick te knipperen. Op het display verschijnt de vraag of de usb stick geopend moet worden. Wanneer dit bevestigd wordt met een druk op de grote select knop rechts verschijnt de inhoud op het display, in dit geval twee albums. Wanneer er een album geselecteerd wordt, verschijnen de nummers. Als het eerste nummer geselecteerd wordt, begint het album te spelen. De mapstructuur wordt keurig aangehouden: de nummers staan keurig op volgorde in de albums. De albums die als map in die structuur zitten worden alfabetisch weergegeven. Cover art wordt niet weergegeven; dit in tegenstelling tot de netwerkspeler waar dit wel gebeurt bij hetzelfde album. Nummers worden net als bij de netwerkspeler gapless afgespeeld. Een andere usb stick met MP4 bestanden (beeld en geluid) geeft bufferproblemen: er wordt steeds een stukje muziek gespeeld waarna het weer even stil is. Hoewel MP4 niet voorkomt in de lijst met ondersteunde formaten, wilde ik dit toch even proberen.

Luisteren

De Fusion 600 heeft een eigen volumeregeling en toonregeling. De volumeregeling is niet te omzeilen, in de handleiding is te lezen dat dat alleen bij de Europese versie het geval is. De toonregeling bestaat uit een aantal vaste standen en een persoonlijke stand met “schuiven” voor hoog en laag en een  loudness-knop. De vergelijkingen hieronder zijn alle gedaan met de toonregeling op de normale stand en met de volumeregeling op de maximale stand.

via de rca uitgang

Het geluid dat de Fusion 600 doorgeeft is uitstekend zolang de content van goede kwaliteit is. Internetradiostations van slechte kwaliteit klinken ook zo. FLAC en WAV bestanden klinken net zo goed als een cd. De publieke radiozenders via internet klinken zoals verwacht wat vlakker dan via de kabel op de FM. De FM klinkt uitstekend en doet niet onder voor een middenklasse FM tuner. In een middenklasse set voldoet de Fusion 600 qua geluid uitstekend en komt prima mee met betere cd-spelers en streamers. Verschil met mijn eigen streamer (Bluesound Node2) is niet of nauwelijks waarneembaar: dit is een apparaat met een goede reputatie dat meer dan €500.- heeft gekost. De geluidskwaliteit van de Fusion 600 is dus zeer goed als je naar de aanschafprijs kijkt. 

via de digitale uitgangen

De Fusion 600 heeft twee digitale uitgangen: een optische uitgang (Toslink) en een coaxiale uitgang (rcaa). Om deze te kunnen gebruiken heb je een (voor)versterker met digitale ingangen of een losse dac (digital analog converter). Ik heb de tuner getest met mijn twee dac’s van ADL (Esprit) en Cyenne (CY-3100SE). Het geluid is beter dan via de analoge uitgang; het is ruimtelijker en luchtiger. Hoewel het geluid via de rca uitgang al uitstekend is, is dit hiermee nog serieus een stuk te verbeteren. De Fusion 600 klinkt i.c.m. de ADL iets scherper dan met de Cyenne die wat rustiger klinkt. De Cyenne heeft vijf filterstanden; de fijne nuances tussen deze vijf standen zijn goed hoorbaar. Verschillen tussen de optische en coaxiale verbinding zijn bij beide dac’s niet te horen. Wanneer een nummer gepauzeerd wordt is er bij de Cyenne zowel optisch als coaxiaal aangesloten een hinderlijk storend geluid hoorbaar dat een beetje op een haperende cd lijkt. De Cyenne heeft hier met andere apparatuur geen last van. Omdat de ADL hier helemaal geen last van heeft zal het aan de combinatie tussen de Fusion 600 en de dac liggen. Mocht je de tuner op een losse dac of op een digitale ingang van een versterker willen aansluiten, dan is het raadzaam om uit te proberen of het “klikt” tussen de twee. Het probleem doet zich alleen in de pauze stand voor en heeft verder geen invloed op de weergave. Het gebruik van een dac is niet noodzakelijk maar verbetert het geluid wel. Wie een digitale ingang op de versterker over heeft raad ik sowieso aan die te gebruiken. Aardige bijkomstigheid is dat de analoge FM ook doorgegeven wordt via de digitale uitgangen: alle media zijn dus via de digitale uitgang te beluisteren. De Fusion 600 is dus ook alleen op een digitale ingang aan te sluiten zonder functionaliteit te verliezen.

via de hoofdtelefoonuitgang

Helemaal links op het front vinden we een hoofdtelefoonaansluiting. Zoals tegenwoordig gebruikelijk is het een mini jack aansluiting. Wanneer er een hoofdtelefoon aangesloten wordt, blijven de andere uitgangen actief. Deze test doe ik met mijn referentiehoofdtelefoon: de Meze 99 Classics. Deze hoofdtelefoon is duurder dan de Fusion 600; je kunt dus verwachten dat deze uit de tuner haalt wat er in zit. Dat blijkt verrassend veel te zijn. Het geluid is prima: ruimtelijk en niet vermoeiend. Het kan zich meten met een goede audiospeler. Er kan op een stevig volume gespeeld worden en met de volumeregeling zet ik de boel toch even wat zachter; altijd een fijn idee om wat “over” te hebben. Tot nu toe heb ik de equalizer niet gebruikt, nu blijkt deze waardevol te zijn. Jazz klinkt in de stand “jazz” het best en rock idem dito. Er is ook een stand “news” waarbij, u raadt het al, gesproken woord het beste klinkt. Er is ook een persoonlijke stand met bass en treble schuiven en een loudness-knop. De bass en treble schuiven hebben zeer veel invloed op het geluid terwijl de loudness knop nauwelijks verschil laat horen. Tip: wanneer je een goede hoofdtelefoon hebt, neem deze dan mee naar de winkel wanneer je de Fusion 600 gaat beluisteren.


Overige functies

De Fusion 600 heeft een aantal handigheidjes aan boord waarvan de mogelijkheid om een telefoon op te laden via de usb poort de opvallendste is. Het kan handig zijn. Meer voor de hand liggende functies zijn een wekker, timer en een duidelijke klok met datum wanneer de Fusion 600 in de standby stand staat. Met de Fusion 600 haal je gelijk een goed leesbare klok in huis. Het display is in vijf standen dimbaar die apart voor de standby-stand en bij gebruik kunnen worden ingesteld.  


Conclusie

Wie een goede vervanger zoekt voor de analoge tuner, doet met de Fusion 600 een goede keuze. Het is een mooi apparaat met veel mogelijkheden maar je kunt ‘m ook gewoon aanzetten en gelijk van je favoriete zender genieten. De vijf voorkeuze toetsen zijn erg prettig in gebruik en doen denken aan een ouderwetse tuner. Wie muziek heeft op zijn pc of telefoon of op een usb stick heeft mogelijkheden deze af te spelen. In dat opzicht kun je je ouderwetse stereotoren in één klap naar de 21e eeuw brengen met de Fusion 600. Het is mogelijk om naar de ouderwetse FM te luisteren zolang deze er nog is. Dit kan zowel met de telescoopantenne die achter op het apparaat zit en als je die demonteert via de F-connector. Voor zolang het nog duurt kun je dan via de kabel te luisteren hetgeen erg goed klinkt. Via deze F-connector kan er ook een ouderwetse draadantenne of een serieuze buitenantenne gebruikt worden om via de ether naar de FM te luisteren. De DAB+ ontvangst heeft in grote delen van het land ook baat bij een goede externe antenne. Voor DAB+ en FM zijn verschillende typen antennes optimaal. Met een speciale splitter kunnen deze gelijktijdig aangesloten worden. Die zul je er los bij moeten kopen. Op plekken waar de ontvangst goed is zullen deze problemen niet spelen; buiten de Randstad is de ontvangst echter lang niet altijd goed. Dit speelt allemaal niet bij internetradio; hier heb je stabiel internet voor nodig. De Fusion 600 is zowel via WiFi als bedraad aan te sluiten op internet. Ik heb geen verschillen gehoord tussen de twee manieren maar zal altijd kiezen voor bedraad indien mogelijk. De bekende zenders die nu ook op de kabel zitten kun je allemaal ook op internet vinden en de kwaliteit is uitstekend. Daarnaast zijn er nog tienduizenden andere zenders in alle talen en uit alle windstreken. Het is echt leuk om te onderzoeken wat er allemaal te beluisteren is. Muziek van Spotify afspelen werkt uitstekend. Van eigen apparaten kan ook maar soms is zoeken lastig. De Undok app maakt dit soms iets makkelijker maar deze app haalt het niet bij apps van grote merken zoals Sonos of Bluesound. De Fusion 600 is ook voor de kritische luisteraar die een digitale tuner zoekt interessant: de geluidskwaliteit is goed en met de digitale uitgangen kan er van een losse dac gebruik gemaakt worden. De kwaliteit van de hoofdtelefoonaansluiting i.c.m de toonregeling is verrassend goed. De Fusion 600 kost €269,00. Daar mee haal je voor weinig geld een verrassend uitgebreid apparaat van goede kwaliteit in huis dat er fraai uitziet.   

Emiel
Written by Emiel

Muziek- en audiofreak van de ongeneeslijke en besmettelijke soort. Ik draai LP's, luister radio en stream muziek maar het liefst ga ik naar concerten. Altijd weer blij wanneer ik opnamen ontdek van concerten waar ik bij was. De cd collectie is geript en opgeslagen om ruimte te maken voor de groeiende rij LP's en de uitdijende stereoset. Leve de NAS en de streamer; toch blijft vinyl draaien het leukst. MUSIC IS THE BEST!

1 Comment responses

  1. Avatar
    January 22, 2020

    Mooie review, maar zal FM echt verdwijnen? Natuurlijk stoppen de legale FM-stations ermee, maar de illegale niet. Het apparaat zit qua functionaliteit nu en in de toekomst wel goed!

    Reply

<